Wirin in de wereld van de toegankelijkheid – Op bezoek in Meierijstad

Superteam

Eerst werd ik door een privéchauffeur thuis opgehaald en naar Veghel gebracht. De rit ernaartoe was heel leuk. De chauffeur was erg aardig. Hij heette Harry. We zijn in een dorp geweest. De naam van het dorp was Veghel. Het dorp lag in de gemeente Meierijstad in Noord-Brabant.

De wethouder van Meierijstad heet Rik Compagne. Een aardige jongeman van 32 jaar. Samen met collega Eva Eikhout hebben we de wethouder Rik Compagne geïnterviewd. Zo weten we nu dat meneer Compagne verantwoordelijk is voor de toegankelijkheid in de gemeente. Toen zijn we naar een tennisbaan geweest in de buurt. We gingen kijken of het daar ook toegankelijk is voor mensen die in een rolstoel zitten. En wat denk je? Mensen met rolstoel kunnen daar naar binnen toe.

We hebben daar ook een bekende rolstoeltennisser ontmoet. Deze man heette Riens van Raaij. Iemand uit ons team deed mee aan rolstoeltennis. Zo voor de eerste keer kon ze het aardig goed. Of zou ze stiekem hebben geoefend? Ik vond het een geslaagde dag!