Welke spiegel wil Superteam-regisseur Mari Sanders de maatschappij voorhouden?

Superteam

Wil je dit verhaal liever beluisteren? Klik dan hieronder om Mari te horen vertellen:

Mari Sanders is de regisseur van het Superteam van de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. Hij vertelt je graag wat hij wil bereiken met de video’s en documentaires die hij maakt:

“Die man op de foto, dat ben ik, Mari Sanders. Met de camera in mijn hand, ben ik al jarenlang bezig met mijn eigen zoektocht. Een zoektocht naar hoe de samenleving omgaat met mensen met een beperking. Dat is ook wat ik het liefste doe: bedenken hoe ik een mooi verhaal kan vertellen en dat vervolgens zelf regisseren. Ik droom ervan om de allereerste te zijn die een groot Nederlands kostuumdrama regisseert. 

Ik heb al veel gemaakt over het onderwerp toegankelijkheid. Juist omdat het zoveel zegt over de wereld waarin we leven. Het is de perfecte spiegel voor de maatschappij. Het is niet leuk om te horen: maar iedereen kan een beperking krijgen. Daarom is het juist voor iedereen belangrijk om de maatschappij in te richten zodat iedereen mee kan doen. Een toegankelijke wereld is een mooiere wereld.

Ik vind dat het een nationaal gesprek zou moeten zijn: hoe gaan we om met mensen met een beperking? Het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat we het hebben over toegankelijkheid voor iedereen. Hierdoor verdwijnt het taboe en dit zorgt voor nieuw zelfbewustzijn bij mensen met en zonder een handicap.”