Wat voor soort verhalen vertelt Deborah Cameron als redacteur van het Superteam?

Superteam

Wil je dit verhaal liever beluisteren? Klik dan hieronder om Deborah te horen vertellen:

Samen met Wirin Jewlal vormt Deborah Cameron de redactie van het Superteam van de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. Ze schrijven over de verkiezing en delen daarbij ook hun persoonlijke ervaringen. Wie Deborah is en waar ze het allemaal voor doet vertelt ze je graag zelf:

“Ik ben Deborah Cameron. Ik ben PowerQueen. Ik maak programma’s, ik host, ik schrijf, ik blog, ik coach, ik help jongeren hun talenten te ontwikkelen, ik studeer af, ik geef les op het gebied van cultuureducatie en ik doe nog veel meer. Wat de overeenkomst is tussen al mijn activiteiten? Ik vertel verhalen die normaal geen podium krijgen.

Maar het belangrijkste is dat ik moeder ben. Daarom heb ik op de foto ook een foto van mijn zoontje King vast. Hij is het belangrijkste in mijn leven, nu al zestien maanden. Nu ik een kind heb, word ik meer beperkt door mijn visuele beperking. Ik kan niet autorijden en in Den Haag durf ik niet met hem te fietsen. Het maakt mijn wereld een stuk kleiner. Maar liever kijk ik naar wat ik wel kan.

“Wat de overeenkomst is tussen al mijn activiteiten? Ik vertel verhalen die normaal geen podium krijgen.”

Het is belangrijk dat mensen met een beperking mee kunnen doen. Want mee kunnen doen aan de maatschappij geeft je een menswaardig leven. Wanneer je niet mee kunt doen, voel je je geen mens. Je moet je erkend voelen, je moet gezien worden. Dit is zo belangrijk. Er is niks zo schadelijk voor een mens, als niet mee mogen of kunnen doen. Want dan zegt de maatschappij eigenlijk dat je geen mens bent, omdat je niet aan de norm voldoet.
Ik vind het belangrijk dat mensen zich goed voelen. En daarom is deze verkiezing zo belangrijk. Wij mensen met een beperking doen ertoe en we moeten aan deze maatschappij mee kunnen doen!”