Wie zijn het Superteam van de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland?

Superteam
In dit beeld zijn alle vijf leden van het Superteam gecompileerd tot een mens. Het Superteam is een van talentvolle makers met een beperking die verslag doen van de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. Je ziet vijf cirkels waarin van ieder lid van het Superteam een stukje te zien is. Deze vijf cirkels maken een beeld van één persoon. De abstracte verbeelding staat symbool voor toegankelijkheid en inclusie.

Dit zijn Wirin Jewlal, Deborah Cameron, Eva Eikhout, Zjos Dekker en Mari Sanders. Vijf talentvolle makers die kunnen interviewen, filmen, presenteren en schrijven. Met z’n vijven vormen ze het superteam van de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. Alle leden van het superteam hebben een beperking, dus ze weten als geen ander  waar toegankelijkheid over gaat en hoe belangrijk het is. 

Foto van Eva Eikhout, presentatrice van het Superteam De afbeelding bestaat uit twee foto’s. De foto’s zijn versneden, waardoor je Eva op twee verschillende manieren ziet. De hoofdfoto bestaat uit een portretfoto waarbij Eva recht in de camera kijkt. In de uitsnijding zie je Eva lachen naar een miniatuur uitgave van een potje Nutella. Deze klemt ze tussen haar nek en arm. Dit is Eva haar manier om iets vast te houden, want ze heeft korte armen.

“Ik word al heel blij als ik bij de voordeur van een restaurant een rijplaat zie liggen, waardoor iemand in een rolstoel gewoon naar binnen kan.”

Eva Eikhout

Het Superteam doet verslag van de verkiezing. Ze roepen mensen op om gemeenten te beoordelen op het gebied van toegankelijkheid, gaan bij gemeenten langs om te kijken hoe toegankelijk ze zijn en reiken de winnende gemeente de prijs uit voor de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. Deze prijs bestaat uit een award ontworpen door kunstenaars met en zonder een beperking  en een toeristische route door de gemeente, die voor iedereen toegankelijk is. 

Het Superteam legt hun ervaringen  vast in video’s, artikelen en vlogs. Hou daarom deze website in de gaten om te zien waar het Superteam mee bezig is en hoe de verkiezing verloopt. En beoordeel nu alvast de toegankelijkheid van een gemeente waar je bekend mee bent. Dat kun je doen door op deze link te klikken. 

Wil je de leden van het Superteam beter leren kennen? De redactie bestaat uit Wirin Jewlal en Deborah Cameron. Ze stellen zich graag aan je voor. Klik hier om  het verhaal van Wirin te lezen. En klik hier om Deborah te ontmoeten. 

Eva Eikhout is de presentatrice van het Superteam. Naast haar werk voor het Superteam maakt ze programma’s bij BNNVARA. Klik hier om Eva  beter te leren kennen. 

Mari Sanders is regisseur. Je kunt hem kennen van programma’s als Rolstoel roadmovie en Mari staat op. Klik hier om te lezen wat zijn grote droom als regisseur is. 

Zjos Dekker doet de productie van het superteam. Wil je weten waarom ze bijna altijd een pet, een zonnebril en een koptelefoon draagt? Klik dan hier om het verhaal van Zjos te lezen.