Waarom draagt de producer van het Superteam, Zjos Dekker, bijna altijd een pet, een zonnebril en een koptelefoon?

Superteam

Wil je dit verhaal liever beluisteren? Klik dan hieronder om Zjos te horen vertellen:

Zjos dekker doet de productie van het Superteam van de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. Dat lukt het beste als ze een pet, een zonnebril en een koptelefoon draagt: 

“Ik ben Zjos Dekker. Bijna altijd heb ik een pet, zonnebril en koptelefoon op. Dit zorgt ervoor dat ik niet teveel prikkels krijg. Ik voel me zelfs naakt zonder deze drie attributen. Ze zorgen er ook voor dat ik zelf kan bepalen wanneer ik de prikkels wel krijg. Mijn droom is om ooit een hele wand vol met verschillende petten en zonnebrillen te hebben. Een Tesla zou ik ook wel willen, maar die eerste droom is wat realistischer.

Ik ben op zoek naar nieuw werk. Dat is best lastig, want niet veel werkgevers nemen iemand met een WaJong-uitkering aan. Vanaf volgende week begin ik gelukkig in een atelier hier in Utrecht. Ik vind dat er in Nederland nog veel moet gebeuren. De overheid en werkgevers moeten de waarde gaan inzien van werknemers met een beperking, het levert zoveel op!

Als dat gebeurt, helpt mij dat ook verder. Want behalve een wand vol petten en zonnebrillen heb ik nog meer dromen. Ik wil financieel onafhankelijk worden van het UWV. Het liefst zou ik geld verdienen met een eigen cabaretvoorstelling. Het fijne van op het podium staan, vind ik dat je de controle hebt. Ik vertel de grappen, het publiek lacht. Dat is een hele duidelijke rolverdeling.

En dan een derde droom; dat is een bescheiden droom. Ik hoef niet per se altijd heel gelukkig te zijn. Wat ik wel heel fijn zou vinden, is als er wat meer stabiliteit komt in mijn mentale gezondheid. Het gaat de goede kant op, maar het mag zeker nog wat beter. Met medicatie, zelfontwikkeling en lieve mensen om me heen, hoop ik dit nog stabieler te maken.”