Waarom doet schrijver Wirin Jewlal mee aan het Superteam?

Superteam

Wil je dit verhaal liever beluisteren? Klik dan hieronder om Wirin te horen vertellen:

Wirin Jewlal vormt samen met Deborah Cameron de redactie van het Superteam van de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. Ze schrijven over de verkiezing en hun ervaringen met het Superteam. Wirin stelt zich graag aan je voor: 

“Ik ben Wirin Jewlal. Het is voor mij makkelijker om woorden op te schrijven dan om ze uit te spreken. Daarom ben ik ook zo blij dat ik goed kan schrijven. Ik heb al twee boeken geschreven. Op de foto heb ik het boek met de titel ‘Patrick Pijnacker en het machtige zwaard’ in mijn handen. De komende jaren kunnen jullie nog veel meer boeken van mij verwachten.

Ik droom ervan dat ik een beroemde schrijver word in Nederland. Maar het allerbelangrijkste vind ik dat mensen mij gewoon als mens zien. Soms kost het wat meer moeite om mij te verstaan. Maar laat je daardoor niet afschrikken als je me tegenkomt in Den Haag, want ik vind het juist heel gezellig om over bijvoorbeeld boeken te kletsen.

“Toegankelijkheid is belangrijk zodat iedereen zijn eigen ding kan doen.”

In Den Haag zie je me vaak in de Weesperstraat. Bij Kringloopwinkel Maggerzijn werk ik vier dagen in de week. Ik sorteer daar boeken en beslis welke geschikt zijn om in de winkel te verkopen. Soms kies ik een boek uit om in het bieb-kastje voor de deur te zetten. Dit is een klein kastje waar je gratis boeken kan lenen. Misschien zit mijn eigen boek er binnenkort ook wel in.”