Hardenberg verkozen tot een van de finalisten van de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland

De derde finalist van de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland is bekend! Naast Stein en Harderwijk doet ook Hardenberg mee aan de finale van de verkiezing. Met het plaatsen van een groot opblaaskunstwerk op De Markt in Hardenberg werd onthuld dat ook deze gemeente door is naar de finale van de verkiezing. Lees hier meer over de toegankelijkheid in Hardenberg.

Het opblaaskunstwerk is gemaakt in samenwerking met Museum van de Geest I Outsider Art en Jan Hoek van Stichting Captain Hoek. Het is geïnspireerd op een kunstwerk van Masayoshi Hanawa. Outsider art is verrassende, niet-gepolijste kunst van originele kunstenaars. Soms van mensen met een beperking, maar altijd van mensen die zich niet zoveel aantrekken van de regels van de reguliere kunstwereld.

Toegankelijkheid in Hardenberg

Ook het superteam is langsgeweest in Hardenberg. Daar vielt het Deborah Cameron op: “Hoe in de groepsaccommodatie op camping de Kleine Belties mensen met en zonder beperking samen op vakantie kunnen.” Eva Eikhout vond het taalpunt van de bibliotheek heel bijzonder: “het laat zien hoe belangrijk een taal goed kunnen begrijpen, spreken en schrijven is. We spraken een vrouw die door het taalpunt nu een opleiding volgt en een baan heeft.”

Van alle gemeenten van Nederland die in de eerste ronde meededen aan de verkiezing bleven er in de tweede ronde twaalf gemeenten over: Hardenberg, Beek, Sint Anthonis, Stein, Oude IJsselstreek, Waalwijk, Westland, Rotterdam, Meierijstad, Zwolle, Noordenveld en Harderwijk. Deze twaalf gemeenten konden de afgelopen weken beoordeeld worden door iedereen in Nederland. De vijf gemeenten met de meeste stemmen gaan door naar de finale.

Een vakjury maakt op 7 oktober bekend wie verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland 2021 heeft gewonnen. Deze jury wordt gevormd door Leonard Geluk (directeur VNG), Rick Brink (Directeur Belangenbehartiging bij Stichting Studeren & Werken op Maat), Illya Soffer (Directeur Ieder(in), Sheila Oroschin (Sociaal ondernemer en Tako Rietveld (Kindercorrespondent). Naast het bepalen van de winnaar reiken ze ook een aanmoedigingsprijs uit.

Wil je weten wie er samen met Stein, Harderwijk en Hardenberg in de finale van de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland komen te staan? Blijf dan onze website en sociale media in de gaten houden!

Het kunstwerk viel goed in de smaak in Hardenberg. Op de foto zie je twee kleine kinderen een spelletje spelen terwijl ze onder het kunstwerk doorrennen.
Het kunstwerk viel in de smaak: twee kinderen spelen onder het opblaasbare werk.