Gemeente Stein eerste finalist verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland

Stein is de eerste van de vijf finalisten van de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland! Door het plaatsen van een groot opblaaskunstwerk bij het Winkelcentrum Stein is onthuld dat Stein bij de finalisten van de verkiezing hoort. Lees hier meer over de toegankelijkheid in gemeente Stein.

Het opblaasbare kunstwerk in winkelcentrum Stein. Het kunstwerk is een grote fantasiepop in allerlei kleuren. Op de voorgrond zie je enkele ervaringsdeskundigen uit de gemeente en wethouder Hub Janssen.

Het opblaaskunstwerk is gemaakt in samenwerking met het Museum van de Geest I Outsider Art en Jan Hoek van Stichting Captain Hoek. Het is geïnspireerd op een kunstwerk van outsider artist Masayoshi Hanawa.  Outsider art is verrassende, niet-gepolijste kunst van originele kunstenaars. Soms van mensen met een beperking, maar altijd van mensen die zich niet zoveel aantrekken van de regels van de reguliere kunstwereld.

Toegankelijkheid in Stein

Volgens Nik van Hoogstraten van het superteam van de verkiezing heeft Stein een plek in de finale meer dan verdiend: “Stein laat met zijn toegankelijke gemeentehuis zien dat mensen met een beperking serieus worden genomen. Het is een mooi visitekaartje en laat zien dat burgers mee mogen praten. Ook belevenispark en zwembad Het Steinerbos is een mooi voorbeeld van de toegankelijkheid van de gemeente.”

De afgelopen weken kon iedereen in Nederland stemmen op een van de twaalf overgebleven gemeenten in de verkiezing: Hardenberg, Beek, Sint Anthonis, Stein, Oude IJsselstreek, Waalwijk, Westland, Rotterdam, Meierijstad, Zwolle, Noordenveld en Harderwijk. Van deze twaalf gemeenten gaan de vijf gemeenten met de meeste stemmen door naar de finale van de verkiezing.

Op 7 oktober wordt bekend gemaakt wie van de vijf finalisten de titel Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland verdient. Ook wordt de aanmoedigingsprijs uitgereikt. De winnaars van de verkiezing en van de aanmoedigingsprijs worden bepaald door een vakjury. Deze jury bestaat uit Leonard Geluk (directeur VNG), Rick Brink (Directeur Belangenbehartiging bij Stichting Studeren & Werken op Maat), Illya Soffer (Directeur Ieder(in), Sheila Oroschin (Sociaal ondernemer en Tako Rietveld (Kindercorrespondent).

De komende dagen maken we ook de andere vier gemeenten bekend die net als Stein in de finale staan, dus houd onze website en sociale media in de gaten!