Deze week worden de vijf finalisten van de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland bekend gemaakt.

informatie

De stembussen voor de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland zijn gesloten! De afgelopen weken waren er nog twaalf gemeenten in de race om de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland 2021 te worden. Dit zijn Hardenberg, Beek, Sint Anthonis, Stein, Oude IJsselstreek, Waalwijk, Westland, Rotterdam, Meierijstad, Zwolle, Noordenveld en Harderwijk. In de halve finale kon iedereen in Nederland stemmen op een van deze gemeenten. De vijf gemeenten die de meeste stemmen hebben gekregen, gaan door naar de finale.

Vanaf dinsdag 31 augustus maken we de finalisten één voor één bekend met een speciale actie in de gemeenten van de vijf finalisten… Wil je weten hoe? Houd onze socialemediakanalen en website goed in de gaten!

Winnaar bekend op 7 oktober

De winnaar van de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente wordt op 7 oktober bekendgemaakt. Een vakjury bepaalt wie de winnaar wordt. Deze jury bestaat uit Leonard Geluk (directeur VNG), Rick Brink (Directeur Belangenbehartiging bij Stichting Studeren & Werken op Maat), Illya Soffer (Directeur Ieder(in), Sheila Oroschin (Sociaal ondernemer en Tako Rietveld (Kindercorrespondent).

De winnende gemeente mag een prachtig toegankelijk kunstwerk als wisselbokaal mee naar huis nemen. Ook krijgt de winnaar een op maat gemaakte toegankelijke toeristische route door de gemeente. Naast de winnaar wordt op 7 oktober ook de aanmoedigingsprijs uitgereikt. Voor de gemeente die de op veel vlakken al goed scoort op het gebied van toegankelijkheid, maar op sommige terreinen nog wat stappen moet zetten.